Anells en or rosa i diamants marrons o blancs, reproduint les dents i l’argolla de la clau medieval. PVP 1.770 € i 1.960 €.

Veure

 

Fa uns anys, des de Molines Patrimonis ens explicaven, al magazine PONS&BARTUMEU lifestyle, que des de sempre havien tingut la percepció que La Roureda de la Margineda tenia una història singular. Des del Servei de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra, als anys 70, s’havia assenyalat la finca com a possible jaciment, ja que en superfície es percebien algunes parets que podien correspondre a un conjunt més ampli d’estructures soterrades. Així, Molines Patrimonis inicia el 2007 unes excavacions arqueològiques que, a dia d’avui, han arribat fins a nou campanyes. 

Al llarg d’aquestes campanyes s’han anat descobrint diverses fases constructives. La més antiga és del període del Bronze antic, ara fa uns 4.200 anys, documentada amb restes d’hàbitat i amb materials ceràmics. La segona època d’ocupació d’aquest espai, poc clara, data de l’antiguitat tardana, entre els segles V i VII. La tercera correspondria a una primera ocupació medieval, que podem situar entre els segles VIII i X. La quarta, i principal, està datada entre els segles XI i XIII; d’aquest moment són una sèrie d’estructures d’habitatge, d’entre les que destaca un gran edifici de dos pisos, amb quatre estances articulades per un passadís. Una fase posterior, d’entre mitjan del segle XIII i el segle XIV, suposaria l’ampliació de les estructures del sector nord del jaciment, fins al moment del seu abandó. 

En veure les fotografies dels elements trobats al Jaciment des de PONS i BARTUMEU ens vam sentir fascinats per una clau medieval, de principis del segle XIV,  representant la magnífica artesania del ferro de l’època.  Ens va fascinar perquè, malgrat ser un element construït fa més de set segles,  el seu disseny se’ns apareixia absolutament actual i contemporani; les dents, artísticament i delicadament cisellades, l’argolla i la cadena de la qual penjava formaven un conjunt d’una inusitada harmonia i bellesa. Ens va fascinar la idea d’un ferrer medieval que no es va limitar a fer una clau funcional per a obrir una porta de fusta sinó que també va crear un petita obra d’art; perquè art deu ser allò que transcendeix el temps, allò que al cap de set cents anys és capaç d’emocionar-nos. Aquell objecte singular va servir per despertar-nos la creativitat i ens va portar a promoure l’edició d’una línia de joies inspirades en aquella peça única.

El procés de creació i de producció ha estat llarg, de més de dos anys, i ha culminat amb la línia de joies La Margineda, Medieval jewels Andorra 1315. Inclou distintes peces, com anells (que reprodueixen les dents i l’argolla de la clau) i penjolls (que reprodueixen la clau en sí mateixa) de diferents mides, realitzades en metalls com la plata o l’or rosa —algunes també inclouen diamants blancs o marrons— i que es poden adquirir a partir de 188 euros.

Una producte singular i  genuïnament andorrà que trobareu a qualsevol de les nostres boutiques. 

Vine a descobrir-lo !! 

 

Clau medieval de ferro de principis del segle XIV trobada al Jaciment de La Margineda que serveix d’inspiració a la col·lecció.

 

 

 

Anells plata margineda jewels

Anells en plata, reproduint les dents i l’argolla de la clau. PVP 188 € i 213 €.

Veure

 

 

Clau i argolla en or rosa i diamants marrons o blancs i cadena en or rosa. PVP 1.420 € i 1.1570 €.

Veure

 

 

Anells creuats en or rosa i diamants marrons o blancs, reproduint les dents i l’argolla de la creu medieval. PVP 2.070 € i 2.250 €.

Veure

 

 

Clau or rosa MArgineda Jewels

Clau en or rosa amb argolla en or rosa i diamants i cadena de ferro negre. PVP 1.570 €.

Veure

 

 

Clau plata Medieval Jewels

Clau de plata amb argolla d’or rosa i diamants i cadena de ferro negre. PVP 990 €.

Veure